ua en ru

ЄС сформував єдиний список документів, необхідних українцям для отримання віз, - МЗС України

Євросоюз сформував єдиний список документів, які громадяни України мають надати для отримання віз.

Євросоюз сформував єдиний список документів, які громадяни України мають надати для отримання віз. Про це сьогодні на конференції "Лібералізація візового режиму між Україною та ЄС: Хто виграє?" заявив директор департаменту Європейського Союзу при Міністерстві закордонних справ України Всеволод Ченцов, передає кореспондент РБК-Україна.

"ЄС нарешті спромігся вийти на єдиний список документів, які мають надаватися громадянами України. Це спростить процедуру отримання віз, як одноразових, так і багаторазових. Я не скажу, що ми в захваті й що наші застереження до цього списку були на 100% враховані. Ми будемо працювати і надалі вимагати його скорочення і вилучення з нього документів, які ускладнюють життя нашим громадянам", - сказав Ченцов.

Він також додав, що комісар у внутрішніх справах ЄС Сесілія Мальмстрьом активно вимагає від країн-членів Євросоюзу виконувати свої зобов'язання перед Україною.

"Нам також відомо про направлення окремого листа, окремого звернення комісаром ЄС Сесілією Мальмстрьом до країн-членів ЄС саме з проблематики видачі довготермінових багаторазових віз. Європейська комісія, яка є органом, відповідальним за імплементацію досягнутих домовленостей, вона активно вимагає від країн-членів ЄС дотримуватися взятих зобов'язань", - додав представник МЗС.