ua en ru

ЄС не визнає результатів кримського референдуму, - заява Баррозу і ван Ромпея

Європейський Союз (ЄС) не визнає результати референдуму в Криму, тому що він незаконний і нелетигимный.

Європейський Союз (ЄС) не визнає результати референдуму в Криму, тому що він незаконний і нелетигимный. Про це йдеться у спільній заяві голови Єврокомісії Жозе Мануеля Баррозу та президента Ради Європи Хермана ван Ромпея, опублікованому прес-службою Єврокомісії.

"Євросоюз вважає проведення референдуму про майбутній статус української території, як такі, що суперечать українська Конституції і міжнародного права. Референдум є незаконним і нелегітимним, а його результат не буде визнаний", - йдеться в заяві чиновників ЄС.

Також йдеться про те, що рішення кризи в Україні має бути засноване на територіальну цілісність, суверенітет
і незалежність держави і в рамках українська Конституції, а також при строгому дотриманні міжнародних стандартів.

"Тільки працюючи спільно, шляхом дипломатичних процесів, у тому числі прямих переговорів між урядами України та Росії можна знайти вихід з кризи. ЄС несе особливу відповідальність за мир, стабільність і процвітання на європейському континенті і буде продовжувати роботу в цьому напрямку, використовуючи всі доступні варіанти", - повідомляється в заяві.

Баррозу і ван Ромпей в черговий раз висловили засудження порушення суверенітету України і закликали Росію відвести війська на позиції, де вони перебували перед початком подій у Криму, в місця їх постійної дислокації.

Завтра, 17 березня в Брюсселі міністри закордонних справ країн ЄС будуть оцінювати сформовану ситуацію.