ua en ru

Україна може виконати частину умов ЄС і після саміту у Вільнюсі, - Коморовський

Євросоюз буде наполягати на виконанні Україною всіх умов щодо Угоди про асоціацію, але повинен бути готовим розібратися, чи не можна виконати частину з них вже після підписання угоди - на етапі ратифікації. Про це заявив Президент Польщі Броніслав Коморовський.

Євросоюз буде наполягати на виконанні Україною всіх умов щодо Угоди про асоціацію, але повинен бути готовим розібратися, чи не можна виконати частину з них вже після підписання угоди - на етапі ратифікації. Про це заявив Президент Польщі Броніслав Коморовський (на фото), передає "Польське радіо".

Президент зізнався, що ще кілька тижнів тому він більш оптимістично дивився на можливість підписання асоціації з Україною. Однак він підкреслив, що обов'язково слід зробити все, щоб зробити можливою інтеграцію України і ЄС.

"Скажу, що сьогодні я дивлюся менш оптимістично (на можливість підписання асоціації), але надалі сподіваюся і маю бажання працювати до кінця", - заявив Коморовський.

Президент підкреслив, що розуміє те, що "гра навколо напрямку руху України - чи на Схід, чи на Захід триватиме до останніх годин, до моменту збору саміту у Вільнюсі".

"Поки що, думаю, варто говорити таким чином: постараємося зробити все від нас залежне, щоб зробити можливою інтеграцію України із західним світом, щоб не ризикувати, що вона інтегрується зі східним світом, тому що це завжди вилазило нам боком", - підкреслив Коморовський.

За його словами, ЄС повинен наполягати на виконанні Україною всіх умов, але повинен бути готовим розібратися, чи не можна виконати частину з них вже після підписання угоди - на етапі ратифікації.

"Це ж теж етап, коли Україні можна ставити умови", - пояснив Президент.