ua en ru

ЄС готовий підписати угоду про асоціацію з Грузією та Молдовою не пізніше червня

Європейський Союз готовий підписати угоду про асоціацію з Грузією та Молдовою НЕ пізніше червня 2014 р.

Європейський Союз готовий підписати угоду про асоціацію з Грузією та Молдовою не пізніше червня 2014 р. Про це йдеться у висновках Європейської ради за підсумками саміту 20 березня.

"Європейський Союз підтверджує свою мету щодо подальшого зміцнення політичної асоціації та економічної інтеграції з Грузією та Республікою Молдова . Ми підтверджуємо нашу мету підписати угоди про асоціацію, у тому числі глибоке і всебічне угоду про вільну торгівлю, яку ми парафували у Вільнюсі в листопаді минулого року, не пізніше червня 2014 року", - наголошується у висновках.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк та глави держав і урядів 28 країн Європейського Союзу у п'ятницю, 21 березня 2014 р., в 10:30 за київським часом підпишуть політичну частину угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

"Рада затвердила умови підписання політичної частини угоди про асоціацію 21 березня в Брюсселі. Рада також підтвердила прихильність ЄС підписати частину угоди, яка разом з політичними положеннями складають єдиний акт. Угода буде підписана у п'ятницю вранці всіма 28 главами держав і урядів ЄС та прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком", - йдеться в порядку денному.

Економічна частина угоди, на думку Яценюка, Україна буде готова підписати після виборів Президента країни.