ua en ru

ЄС готовий підтримувати Україну в реформуванні енергетичного сектору, - Томбінські

Європейський союз готовий підтримувати Україну в реформуванні енергетичного сектору. Про це під час презентації огляду енергетичної політики України, проведеної Міжнародним енергетичним агентством (МЕА), заявив посол ЄС в Україні Ян Томбінські, передає кореспондент РБК-Україна.

"Перегляд енергостратегії України дуже впливає на соціальний та економічний розвиток країни... Потрібен баланс між попитом і пропозицією. Це поліпшить енергобезпеку України", - сказав Томбінські.

Він зазначив, що Україна зробила важливий крок на шляху реформування енергетичної стратегії.

"Україна - партнер ЄС. Україна стала повноправним членом Європейського енергетичного співтовариства, і це важливий крок вперед. Це говорить про те, що Україна готова реформувати енергосектор. Я вірю, що реформи, які вимагаються від України, допоможуть промисловості стати конкурентоздатною. Результати цих реформи повинні мати вплив на енергостратегії до 2013 р. Європейський союз готовий підтримувати Україну в цьому реформуванні", - резюмував посол.

Зазначимо, раніше повідомлялося, що Україна підписала з Міжнародним енергетичним агентством план дій по оптимізації енергетичного балансу країни.

Читайте також: Україна в 2013 р. планує знизити споживання газу на 12%