ua en ru

ЄС повинен працювати з міжнародними фінорганізації, щоб підготувати ґрунт для підписання СА з Україною, - євродепутат

Європейський союз повинен серйозно працювати з міжнародними фінансовими організаціями, щоб підготувати ґрунт для підписання угоди про асоціацію. Про це сьогодні журналістам на Майдані повідомив євродепутат Павел Коваль, який перед дебатами в Європарламенті заїхав у Київ, передає кореспондент РБК-Україна.

"По-друге, треба подумати про те, на яких умовах ми можемо повернутися до ідеї підписання угоди про асоціацію. ЄС повинен активно працювати з міжнародними фінансовими організаціями, щоб підготувати ґрунт для можливості формування програми реформ в Україні в контексті підписання угоди про асоціацію та її імплементації", - розповів Коваль.

Він також додав, що ЄС повинен зробити серйозні кроки для запровадження безвізового режиму з Україною.

"З боку ЄС однозначно необхідна серйозна політична ініціатива щодо візового режиму. Треба чітко сказати громадянському суспільству в Україні, що треба забрати візовий режим для України. Україна вже близько виконання всіх умов, треба прискорити, але після серйозної декларації з боку ЄС, що ми відкриваємо двері для громадян України", - підкреслив євродепутат.

Він додав, що під враженням від організації Евромайдана: "Я просто під враженням від організації Майдану, громадянського суспільства в Україні. Це має побачити вся Європа, як люди підтримують один одного".

На питання про те, що завтра можна очікувати від дебатів у Європарламенті, оскільки досі ЄС не зробив щодо України жодних рішучих кроків, Коваль відповів: "Я з вами майже згоден... Я підтримую ініціативу технічного уряду. Я приїхав ще один раз звернутися до моїх друзів з усіх боків політичних барикад в Україні не застосовувати силу... це найгірший варіант для України, до останньої хвилини треба шукати політичний вихід. Не можна сьогодні спати, не можна відпочивати дипломатам і політикам, треба шукати різні виходи, щоб не допустити політичного виходу".