ua en ru

Економічна частина УА між Україною та ЄС буде підписана 27 червня 2014 р., - Томбінський

Економічна частина Угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом буде підписана 27 червня 2014 р. на засіданні Європейської ради.

Економічна частина Угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом буде підписана 27 червня 2014 р. на засіданні Європейської ради. Про це під час міжнародної конференції заявив голова представництва Європейського союзу в Україні Ян Томбінський (на фото), передає кореспондент РБК-Україна.

"Угода про асоціацію - це відкритий документ. Всі можуть його побачити. Він буде підписаний 27 червня", - повідомив Томбінський.

При цьому він зазначив, що українські структури можуть уже зараз починати впроваджувати норми даної частини угоди.

"Час підписання є важливим і символічним, але нічого не заважає українським структурам вже починати якісь зміни. Немає необхідності чекати формального підписання. Вже можна вводити реформи", - повідомив посол.

Нагадаємо, політична частина УА була підписана 21 березня 2014 р. у Брюсселі.

Про можливість для України підписати економічну частину УА з ЄС на саміті Євросоюзу 27 червня раніше заявляв і єврокомісар з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле.

Вчора офіційний Facebook Євросоюзу спростував повідомлення деяких ЗМІ про перенесення підписання Угоди про асоціацію (зокрема, розділів про глибоку та всеосяжну зону вільної торгівлі). "Угода про асоціацію між ЄС і Україною буде підписана якомога швидше - і не пізніше 27 червня цього року, на засіданні Європейської ради, разом з угодами про асоціацію із Грузією та Молдовою", - зазначили у ЄС.

Зазначимо, Петро Порошенко, ще будучи кандидатом у Президенти, заявляв, що економічна частина УА з ЄС має бути підписана відразу після інавгурації нового глави держави. Зі слів Порошенка, підписання та введення в дію УА надали б можливість введення антикорупційних заходів і пакету реформ вже в найближчі терміни.

Як відомо, Україна планує створити міжвідомчий орган для імплементації УА з ЄС.

Додамо, що Росія, як заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров, не запроваджуватиме санкцій проти України, якщо Київ підпише УА з ЄС.