ua en ru

ЄІБ надасть Україні протягом трьох років 3 млрд євро фінансової підтримки

ЄІБ надасть Україні протягом трьох років 3 млрд євро фінансової підтримки Джерело фото:flickr.com/Comité des Régions
Про це заявив президент Європейського інвестиційного банку Вернер Гоєр під час зустрічі з прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком у Києві, передає кореспондент РБК-Украиїна.

Про це заявив президент Європейського інвестиційного банку Вернер Гоєр (на фото) під час зустрічі з прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком у Києві, передає кореспондент РБК-Украиїна.

"Що стосується фінансової допомоги з боку ЄС, яка надається Україні, то наш банк , як банк ЄС у цьому році раніше прийняв на себе зобов'язання надати Україні фінансову допомогу на загальну суму до 3 млрд євро (саме євро, а не доларів). Ця допомога буде надаватися протягом трьох років: з 2014 р. по 2016 р. І це означає, що наш банк фактично подвоює свою допомогу Україні, і ця допомога спрямована на розвиток демократії в Україні та на розвиток української економіки", - зазначив президент ЄІБ.

У свою чергу, як заявив Яценюк, Україна займає половину в портфелі ЄІБ у Східній Європі та Центральній Азії.

"Щодо подальших наших проектів, то у нас з ЄІБ близько 3 млрд дол. США спільних проектів. Це дасть можливість українській економіці розвиватися. Приватні інвестори в Україну зараз іти не будуть, тому що дуже великі ризики. Тому ми покладаємося в першу чергу на ЄІБ, ЄБРР та інші міжнародні організації, які здатні давати інвестиційні ресурси, кредитувати Укрїану і давати можливість реалізовувати інфраструктурні проекти", - заявив Яценюк.

Нагадаємо, сьогодні Яценюк і президент Європейського інвестиційного банку Вернер Гоєр підписали угоду про реконструкції магістрального газопроводу "Уренгой-Помари-Ужгород" на суму 150 млн євро.

ЄІБ надасть Україні протягом трьох років 3 млрд євро фінансової підтримки

ЄІБ надасть Україні протягом трьох років 3 млрд євро фінансової підтримки

(Джерело фото: прес-служба прем'єр-міністра України)