ua en ru

Єфремов вимагає включити до ТСК з розслідування фактів побиття журналістів питання дій нардепів від "Свободи" у Київраді

Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив, що ПР буде підтримувати створення тимчасової слідчої комісії за фактом побиття журналістів під час мітингів 18 травня, тільки в тому випадку, якщо в ТСК будуть внесені і розглянуті дії нардепів від "Свободи" на засіданні Київради 22 травня і під час маршу на Тернопільщині 9 травня. Про це Єфремов заявив в ході розгляду питання про створення ТСК.

"Проект постанови про створення ТСК підготовлений з порушенням регламенту, ми можемо піти на те, щоб зробити комісію 50/50, але ми хочемо, щоб були внесені факти дій "Свободи" вчора в Київраді і 9 травня в Тернопільській області. Якщо згодні включити в порядок денний, то ми підтримаємо. І навіть якщо вони приймуть, то ми напишемо протест і Ви (спікер ВР Володимир Рибак) не будете мати право підписати цю постанову", - заявив Єфремов.

У свою чергу глава фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявив "Від позиції спікера залежить подальша робота парламенту. Ми просимо спікера поставити на голосування два питання. У першу чергу це створення ТСК про побиття журналістів та діяльності МВС у цій ситуації, це питання стоїть на порядку дня. І друге питання - проект постанови про запрошення Генерального прокурора зі звітом у парламенті про те, як розслідується ця справа", - заявив він.

Читайте також: Активісти від "Свободи" виламали двері до зали засідань Київради.