ua en ru

Довгий готує для ГПУ і МВС матеріали про порушення виборчого законодавства в окрузі №102

Кандидат в народні депутати по одномандатному округу №102 Олесь Довгий готується передати Генеральній прокуратурі України та Міністерству внутрішніх справ України матеріали про факти порушень виборчого законодавства в окрузі.

Кандидат в народні депутати по одномандатному округу №102 Олесь Довгий готується передати Генеральній прокуратурі України та Міністерству внутрішніх справ України матеріали про факти порушень виборчого законодавства в окрузі. Про це Довгий заявив сьогодні на прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.

"На 102 виборчому окрузі працювало 4 міжнародних спостерігача, і кожен з них подав свій звіт у ЦВК, фінальною частиною якого є слова: "Жодних суттєвих порушень, які могли б впливати на результат голосування, не зафіксовано", - заявив Довгий.

Однак, за його словами, в ході передвиборчої кампанії було зафіксовано велику кількість порушень з боку його опонентів, які вели брудну та нечесну передвиборчу кампанію, і всі матеріали про порушення зараз систематизуються і будуть направлені в Генеральну прокуратуру і МВС.

"В окрузі мали місце погрози членам ОВК, меру Знам'янки, членам сільрад. У їх будинку кидали коктейлі Молотова, шантажували, намагалися викрасти. Ні по одному з цих фактів розслідування не рухалися вперед. Ми фіксували всі ці численні випадки, і зараз я готую звернення до Генеральної прокуратури та МВС", - заявив Довгий.

Він звинуватив у порушеннях виборчого законодавства своїх конкурентів на окрузі - Віктора Бойка, колишнього міністра екології при Президенті Вікторі Януковичі, і Лавруся Андрія, колишнього помічника народного депутата Андрія Табалова (перебіжчика з фракції "Батьківщини" у Партію регіонів у ВР 7-го скликання).

За словами політика, незважаючи на те, що результати позачергових виборів на дільниці № 102 вже встановлені і зафіксовані, фінальний протокол ОВК зареєстрований у Центральній виборчій комісії, а голова ЦВК Михайло Охендовський заявив, що результати виборів не можуть бути оскаржені, Довгий буде домагатися повного розслідування зафіксованих порушень.

"Я особисто як народний депутат буду стежити за тим, щоб вони були доведені до логічного завершення", - заявив Довгий.