ua en ru

УА з ЄС має підписати новий "технічний уряд", - Яценюк

Переговори щодо вирішення політичної та економічної кризи повинні стосуватися формування технічного уряду, який повинен підписати УА з ЄС. Про це заявив голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк на брифінгу в Штабі національного опору в суботу, 7 грудня, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

Арсеній Яценюк підкреслив, що переговори за рішенням політичної та економічної кризи повинні стосуватися формування технічного уряду, "який має першим питанням поставити підписання угоди про асоціацію з ЄС", і відновлення співпраці з МВФ.

"Щодо дострокових президентських і парламентських виборів - це наша вимога має бути виконано через конституційний процес. Адже саме в Конституції передбачена дата проведення президентських виборів", - підкреслив він.

Він нагадав, що вчора "тисячі представників української культурної еліти, творчої інтелігенції разом з Майданом і разом з українською опозицією виставили три вимоги" президенту Януковичу: "Відставка уряду, покарання злочинців і звільнення тих, хто незаконно утримується".

"Будь-які подальші переговори можливі після того, коли будуть задоволені ці три ключові вимоги", - підкреслив Арсеній Яценюк.