ua en ru

ДонОДА просить Кабмін відновити фінансування більш 50 прифронтових міст і сіл

Донецька облдержадміністрація просить Кабінет міністрів України відновити фінансування понад 50 населених пунктів, що знаходяться на лінії фронту в зоні АТО. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ДонОДА.

У Донода нагадали, що в лютому Кабмін прийняв рішення про розширення переліку населених пунктів, де влада не здійснюють або не в повному обсязі здійснює свої повноваження.

"Це призвело до того, що з сьогоднішнього дня в українських Авдіївці, Дзержинську, Світлодарську та інших містах і селах повністю припинилося бюджетне фінансування. Тобто контрольовані нами населені пункти фактично залишилися без засобів до існування, - повідомив голова ОДА Олександр Кіхтенко.

Як повідомляється, Кіхтенко направив прем'єр-міністру листа з проханням невідкладно виключити дані населені пункти з переліку, щоб відновити там фінансування бюджетної сфери, виплату зарплат, пенсій та соціальної допомоги.

Крім цього, Донецька облдержадміністрація просить Кабмін нормативно врегулювати питання обліку переселенців з населених пунктів, де діє українська влада, але поруч ідуть бойові дії та існує небезпека для життя.

Відзначимо, 18 лютого Кабмін розширив список населених пунктів, переселенці з яких можуть отримати статус та фіндопомогу.

Нагадаємо, Кабмін на час АТО передав ДонОДА повноваження облради в частині бюджету.