ua en ru

До відновлення порядку в Україні всю владу беруть органи місцевого самоврядування, - резолюція харківського з'їзду

До відновлення конституційного порядку в Україні і легітимізації органів центральної влади, всю владу на себе беруть органи місцевого самоврядування.

До відновлення конституційного порядку в Україні і легітимізації органів центральної влади, всю владу на себе беруть органи місцевого самоврядування. Про це сказано в резолюції харківського з'їзду депутатів від Партії регіонів місцевих рад південно-сходу країни та Верховної Ради Криму, передає кореспондент РБК-Україна.

Резолюція, яку зачитав нардеп від ПР Вадим Колесніченко, а також вніс правки губернатор Харківської області Михайло Добкін, прийнята одноголосно. Тільки закінчився з'їзд у харківському Палаці спорту.

Текст резолюції

«Незаконні збройні формування зброя не здали. Продовжують захоплювати центральні органи влади, вбивати мирних людей і співробітників правоохоронних органів. Верховна Рада України працює в умовах терору, під загрозою зброї та вбивствами. Рішення українського Парламенту прийняті в цих умовах викликає сумніви в їх добровільності, легітимності і законності.

Центральні органи влади паралізовані. На період до відновлення конституційного порядку законності та забезпечення нормальних умов роботи народних депутатів без шантажу загроз їм і членів їх сімей, ми, органи місцевого самоврядування всіх рівнів, Верховна Рада АР Крим та Севастопольська міська рада вирішили взяти на себе відповідальність за забезпечення конституційного порядку, законності прав громадян та їх безпеки на своїх територіях.

До відновлення конституційного порядку і законності в країні, легітимацією роботи центральних органів влади, всю владу на місцях беруть на себе органи місцевого самоврядування.

Обласним, районним радам та Севастопольській міській раді, Верховній Раді АР Крим - відкликати делеговані органам державної виконавчої влади повноваження.

Кадрові призначення в тому числі і виконуючих обов'язки, розглядати на сесіях обласних рад, Верховної ради АР Крим, Севастопольської міської ради.

Звертаємося до правоохоронних органів на місцях. Враховуючи відсутність координації в роботі центральних структур і можливості їх законної роботи, забезпечити тісну взаємодію з місцевими органами влади, для забезпечення безпеки громадян у дотриманні законних прав та захисту Конституції законністю.

Рекомендуємо населенню самоорганізуватися для взаємодії з правоохоронними органами на місцях.

Звертаємося до збройних сил України: залишатися на місцях дислокації, забезпечити збереження складів із зброєю і боєприпасами та військовою технікою. Не втручатися в протистояння і конфлікти.

Пропонуємо народним депутатам України повернутися у виборчі округи, для роботи з виборцями на місцях, до повного відновлення гарантованої безпеки та стабільності роботи вищого законодавчого органу влади.

Звертаємося до країн гарантів територіальної цілісності та безпеки України, - ваші зобов'язання не виконані. Територіальна цілісність і безпеку України поставлено під загрозу. П'ять атомних електростанцій, 15 ядерних реакторів стали об'єктами прямої загрози з боку екстремістів і терористів. Наслідки можуть бути непередбачуваними.

Вимагаємо забезпечити безпеку громадян і нормальну роботу органів місцевого самоврядування для відновлення Конституції і законності на території всієї України.

Дана резолюція є відкритою для приєднання всіх органів самоврядування , внесення змін і доповнень відповідно з політичною ситуацією».

Харків , 22 лютого 2014

Учасники з'їзду вирушили на площу перед Палацом спорту, щоб виступити перед мітингувальниками. Зараз там проходять два мітинги - "Молодих регіонів" та прихильників Майдану. Між двома мітингами стоять силовики.

Нагадаємо, як заявив під час виступу на з'їзді народний депутат із фракції Партії регіонів Олег Царьов, в Україні сталося збройне захоплення влади.

Як повідомлялося, сьогодні вранці в Харкові відкрився з'їзд депутатів Партії регіонів, Президента України Віктора Януковича на ньому немає. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Голова Луганської облради Валерій Голенко закликав до максимальної децентралізації влади в Україні.

Мер Харкова Геннадій Кернес закликав до очищення лав Партії регіонів від перебіжчиків.

Лідер громадської організації "Оплот" Євген Жилін закликав депутатів, які беруть участь у харківському з'їзді, озброїти активістів, не згодних з ідеями Майдану.

Присутні губернатор Харківської області Михайло Добкін і мер Харкова Геннадій Кернес. На з'їзді також присутні всі губернатори південно-східних областей України. Приїхали багато губернаторів з РФ, а також депутати російської Держдуми.

Харківський з'їзд вшанував хвилиною мовчання загиблих у Києві.