ua en ru

Диверсанти інсценували зовнішній напад на блокпост у Слов'янську, - СБУ

Диверсанти інсценували зовнішній напад на блокпост в Слов'янську (Донецька область).

Диверсанти інсценували зовнішній напад на блокпост у Слов'янську (Донецька область). Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України (СБУ).

"Збройні правопорушники і диверсанти, які тероризують місцеве населення у м. Слов'янськ, у ніч з 19 на 20 квітня вдалися до цинічної провокації", - йдеться в повідомленні.

Як встановлено, цієї ночі у Слов'янську не було жодної організації, крім самих диверсантів і представників криміналітету, яких "підтримують і озброюють офіцери ГРУ ЗС РФ". Це, за інформацією СБУ, підтверджують оперативно-слідчі дії, які здійснюють на місці правоохоронні органи України.

"Неправдива інформація, що подається в деяких російських ЗМІ, однозначно спростовується слідчими, які розслідують цей злочин", - заявили у прес-центрі української спецслужби.

Як заявили у прес-службі Міністерства внутрішніх справ, правоохоронці в ніч з 19 на 20 квітня 2014 р. не проводили жодних силових операцій у Донецькій області.

У міліції зазначили, що після захоплення Слов'янська озброєними сепаратистами ситуація в місті не контролюється органами внутрішніх справ. Після захоплення Слов'янського міськвідділу міліції місцевим жителям, в тому числі з кримінальним минулим, було видано більше 400 одиниць вогнепальної зброї, що і призводить до жертв.

У МВС пообіцяли провести розслідування по кожному інциденту у Слов'янську після відновлення контролю над містом. А поки правоохоронці констатують, що зараз Слов'янськ - найнебезпечніше місто в Україні.