ua en ru

Депутати Ради 27 листопада зачитають присягу одночасно, - Гройсман

Депутати Ради 27 листопада зачитають присягу одночасно, - Гройсман
Депутати Верховної Ради 27 листопада зачитають присягу одночасно.

Депутати Верховної Ради 27 листопада зачитають присягу одночасно. Про це сьогодні на брифінгу заявив голова робочої групи Володимир Гройсман.

"Робота триває досить конструктивно, приймаються узгоджені рішення. Ми прийняли рішення про порядок принесення присяги. Це відбудеться відповідно до Конституції, коли депутати з місця в залі зачитають одночасно присягу. Це відбудеться урочисто, а потім всі депутати підпишуть присягу в сесійній залі", - заявив він.

Також прийнято рішення про формування проекту порядку денного роботи Верховної Ради. "Зокрема, буде розглянуто питання формування коаліції депутатських фракцій. Після створення коаліції кандидатура прем'єра буде подано на розгляд Президенту".

Відзначимо, за словами одного з лідерів "Батьківщини" Андрія Кожем'якіна, присяга льотчиці Надії Савченко, яка зараз перебуває під арештом в Росії, буде виведена на табло в сесійній залі під час першого засідання Ради.

"Прийнято рішення про те, що під час того, як депутати Верховної ради сьомого скликання одночасно будуть зачитувати присягу з місць - підписана присяга депутата "Батьківщини" Надії Савченко буде виведена (документ) на табло сесійної зали", - розповів він.

Нагадаємо, у Верховній Раді України у найближчий четвер, 27 листопада, відбудеться офіційне підписання угоди про створення коаліції.