ua en ru

Депутати не домовилися щодо голосування за закон про амністію учасників протестів на сході України, - Соболєв

Голови фракцій Верховної Ради України не досягли згоди щодо голосування завтра, 24 квітня 2014 р. за закон про амністію учасників акцій протестів на сході України.

Голови фракцій Верховної Ради України не досягли згоди щодо голосування завтра, 24 квітня 2014 р. за закон про амністію учасників акцій протестів на сході України. Про це сьогодні на брифінгу у ВР за підсумками засідання лідерів фракцій заявив в.о. голови фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв, передає кореспондент РБК-Україна.

"На жаль, згоди ми не отримали. Ми не досягли домовленості (про голосування в четвер парламентською більшістю за закон про амністію). Мені складно сказати, чому Партія регіонів і комуністи не хочуть голосувати за цей проект закону (в редакції КМУ)", - заявив Соболєв.

Він повідомив, що опозиція не внесла альтернативний проект закону про амністію тих, хто брав участь у заворушеннях у східних областях.

"Альтернативного проекту закону про амністію немає. Проект закону, який вніс уряд, дзеркальний тим законам по амністії, які приймалися за підсумками подій на Майдані. Але фракції опозиції відмовляються за нього голосувати. А за такий закон, я переконаний, має голосувати парламентська конституційна більшість", - підкреслив Соболєв.