ua en ru

Справу Власенка щодо побиття екс-дружини передали до Печерського суду Києва

Справу захисники екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко Сергія Власенка щодо побиття його екс-дружини Наталії Окуснської передали до Печерського суду Києва. Про це у своєму Twitter повідомляє ВО "Батьківщина".

"Турчинов: Справу Сергія Власенка передали до Печерського суду. Мета - позбавити Юлію Тимошенко права на захист", - йдеться в повідомленні.

При цьому народний депутат від "Батьківщини" Олександр Турчинов зазначає, що справа Власенка не даремно співпала з розглядом справи Тимошенко у Європейському суді з прав людини, а також дивується, чому справа розглядається лише через декілька років після інциденту.

"Теоретично факт міг бути, але ненормально, що дружина згадала про це через 5 років, і жодних доказів немає", - цитує слова Турчинова ВО "Батьківщина".

У прес-службі ГПУ РБК-Україна підтвердили, що справа Власенка направлена до суду.

"У справі Власенка затверджено обвинувальний акт, який направлено в Печерський районний суд Києва. Далі суд повинен прийняти провадження до розгляду та призначити дату попереднього слухання", - повідомили в прес-службі.

Нагадаємо, 11 листопада 2013 р. лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк повідомив, що Власенка заарештували в ГПУ. Проте пізніше стало відомо, що Власенка тільки допитували.

Пізніше Власенку було вручено підозру у неодноразовому побитті колишньої дружини Наталії Окунської. При цьому в ГПУ заявляли, що свідчення свідків, а також результати експертизи підтверджують ці звинувачення.

12 листопада Печерський районний суд Києва обрав Власенку запобіжний захід у вигляді застави в сумі 22 тис. 940 грн.