ua en ru

Колишня заступник Тимченко повернулася до Держземагентства

Першим заступником та в.о. голови Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру призначена Людмила Шемелинец. Відповідні розпорядження Кабміну №993-р і №996-р опубліковано на офіційному порталі Кабміну.

Шемелинец очолювала юридичний департамент Держземагентства, коли ним керував Сергій Тимченко (2011-2014 рр.), пряма креатура Президента Віктора Януковича.

У 2007 р. Шемелинец представляла в Окружному адмінсуді Києва інтереси Партії регіонів і Союзу молоді регіонів. Також вона була головою громадської приймальні Віктора Януковича.

На спеціалізованих форумах, присвячених земельних питань, Шемелинец називають креатурою віце-прем'єра Володимира Гройсмана.

Перший заступник в.о. голови Держземагентства Артем Кадомський був звільнений 16 жовтня в рамках закону "Про очищення влади". Він пропрацював на посаді глави Держзему місяць.

До нього глава відомства Сергій Рудик, який посів цю посаду за квотою партії "Свобода", робив спробу призначити в Держземагентство чиновника, пов'язаного з Олександром Вілкулом та Ринатом Ахметовим. На що громадські активісти вручили Рудика : повістку про мобілізації і відправили на фронт.

Зазначимо, Держземагентство (раніше - Держкомзем) залишається одним з найбільш корумпованих відомств. Останній гучний скандал стався у відомстві в лютому 2014 р., коли невідомі в масках вимагали коди доступу до електронної системи Держземкадастру.

Керівництво відомства неодноразово звинуватили в штучному затягуванні видачі актів на землю та отримання незаконних доходів через вимагання і корупцію. Чимало претензій і до самого Госземкадастру.