ua en ru

В Івано-Франківську сьогодні буде запущений в роботу "Карпатнафтохім"

Прем'єр-міністр України Микола Азаров сьогодні, 10 вересня 2013 р., здійснить робочу поїздку до Івано-Франківської області. 

Прем'єр-міністр України Микола Азаров сьогодні, 10 вересня 2013 р., здійснить робочу поїздку до Івано-Франківської області. Про це повідомляє прес-служба уряду.

Програмою робочої поїздки на Прикарпаття передбачається участь прем'єра у церемонії вручення ключів від квартир у новозбудованому будинку для працівників Івано-Франківського учбового виробничого підприємства Українського товариства глухих та участь у заходах з нагоди відновлення роботи підприємства ТОВ "Карпатнафтохім".

Потужності "Карпатнафтохіму" простоювали кілька років. Раніше Азаров відзначав, що розроблені на підприємствах виробничі плани передбачають стабільне нарощування обсягів випуску продукції протягом трьох місяців після пуску виробництва.

Нагадаємо, що квітня 2013 р. український уряд і українські підприємства групи "ЛУКОЙЛ" уклали Меморандум про взаєморозуміння. Тоді повідомлялося, що "Карпатнафтохім" буде запущений протягом трьох місяців.

Виробництво на підприємстві було остаточно зупинено у вересні минулого року. Менеджмент тоді заявляв, що зупинка викликана низкою чинників. Зокрема, треба було вирішити проблему з відшкодуванням ПДВ, необхідністю введення загороджувального мита на імпорт ПВХ, також просили звільнити від акцизного збору ввезене газонафтове сировину.

ТОВ "Карпатнафтохім" створено 29 жовтня 2004 Засновниками є ЗАТ "Лукор" (м. Калуш, Івано-Франківська обл.) З часткою 24% і LUKOIL Chemical B. V. (Нідерланди) - 76%.