ua en ru

Азаров доручив підготувати тристоронні консультації України, ЄС і РФ

Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив Міністерству закордонних справ і Міністерству економічної політики і торгівлі забезпечити проведення тристоронніх консультацій Україна-ЄС-РФ, певного порядку денного та практичних договірних кроків, які відкриють дорогу до підписання договору про асоціацію. Про це він заявив в ході сьогоднішнього засідання уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров (на фото) доручив Міністерству закордонних справ і Міністерству економічної політики і торгівлі забезпечити проведення тристоронніх консультацій Україна-ЄС-РФ, певного порядку денного та практичних договірних кроків, які відкриють дорогу до підписання договору про асоціацію. Про це він заявив в ході сьогоднішнього засідання уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

"Україна залишається в переговорному процесі, залишається у проекті "Східне партнерство". Паузу, яка склалася, ми використовуємо для того, щоб продовжувати удосконалювати українське законодавство до європейських принципів, вдосконалювати демократичні стандарти, прискорювати і впроваджувати в економіку технічні регламенти та норми ЄС, підвищувати конкурентоспроможність вітчизняної економіки. Тому перше і головне доручення МЗС разом з Міністерством економічної політики і торгівлі забезпечити проведення тристоронніх консультацій певної порядку денного і практичних договірних кроків, які відкриють дорогу до підписання договору про асоціацію", - сказав Азаров.

Зазначимо, Президент України Віктор Янукович заявив, що під час його останньої зустрічі з Президентом РФ Володимиром Путіним була констатована необхідність проведення трибічних переговорів Україна-РФ-ЄС.

Раніше повідомлялося, що Президент Росії Володимир Путін вважає, що потрібно деполітизувати тему асоціацію України з Європейським союзом і погодитися з пропозицією Президента України Віктора Януковича на обговорення теми в тристоронньому форматі Україна-Євросоюз-РФ.

При цьому Янукович обіцяє асоціацію з ЄС, як тільки Україна стане конкурентоспроможною і домовиться з Євросоюзом "на комфортних умовах".

"Щоб країна була конкурентоспроможною. Як тільки ми вийдемо на той рівень, який нам буде комфортним, і коли він буде відповідати нашим інтересам, коли ми домовимось на нормальних умовах, тоді будемо вести розмову про підписання. Коли це буде? Швидко чи не дуже швидко. Час покаже. Я хочу, щоб цей час був якомога скоріше", - підкреслив Президент.

Нагадаємо, 21 листопада Кабінет міністрів України призупинив підготовку до підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом, яке збиралися затвердити на вільнюському саміті "Східне партнерство" в кінці листопада. Також уряд розпорядився відновити активний діалог з Росією та іншими країнами Митного союзу та державами СНД щодо пожвавлення торговельно-економічних зв'язків з метою збереження та зміцнення спільними зусиллями економічного потенціалу. Представники Росії і ЄС звинуватили один одного в шантажі України з цього питання.

Через це країну охопили акції протесту. У неділю, 24 листопада, у Києві мітингували проти рішення уряду близько 100 тис. осіб.