ua en ru

Азаров заперечує наявність у нього австрійського паспорта

Колишній прем'єр-міністр України Микола Азаров заперечує наявність у нього австрійського паспорта.

Колишній прем'єр-міністр України Микола Азаров (на фото) заперечує наявність у нього австрійського паспорта. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Я ніколи до жодної європейської держави не звертався з проханням про надання мені паспорта. Тому офіційно заявляю, що інформація, яка зараз поширюється про мене в ЗМІ, є брехнею!", - написав Азаров.

Водночас прес-секретар Азарова Віталій Лук'яненко категорично спростовує цю інформацію.

"Інформація про паспорт громадянина Австрії, а також щодо майна та активів на території цієї держави Миколи Азарова не відповідає дійсності", - заявив Лук'яненко.

Зазначимо, раніше сьогодні українські ЗМІ навели слова співголови групи "Зелених" і "Європейського вільного альянсу" у Європарламенті Ребекки Гармс, яка заявила, що Азаров, а також в.о. прем'єр-міністра України Сергій Арбузов та голова Адміністрації Президента України Андрій Клюєв мають австрійські паспорти та можуть вільно пересуватися по Євросоюзу.

Зазначимо, народний депутат фракції "Батьківщина" Володимир Ар'єв написав у своєму Facebook, що нардепи від опозиції відправили запит послу Австрії в Україні з приводу наявності австрійських паспортів у Азарова, глави АП Андрія Клюєва, а також в.о. прем'єр-міністра Сергія Арбузова.