ua en ru

Австралія опублікувала санкційний список стосовно громадян РФ і України

Австралія опублікувала санкційний список стосовно 50 громадян РФ і України, а також 11 компаній.

Австралія опублікувала санкційний список стосовно 50 громадян РФ і України, а також 11 компаній. Відповідний список розміщений на сайті Міністерства закордонних справ Австралії.

Австралія ввела санкції та візові обмеження для російських чиновників і бізнесменів, "стали інструментом для російської загрози суверенітету і територіальній цілісності України". Місцевим компаніям тепер суворо заборонено мати справи з фігурантами списку.

Міністр закордонних справ Австралії Джулі Бішоп у своїй заяві з цього приводу повідомила, що "глибоко стурбована тривалими зіткненнями на сході України".

"Дуже важливо, щоб збройні формування припинили вогонь і почали переговори з президентом Петром Порошенком", - заявила вона.

У списку санкцій Австралії громадяни РФ і України, а також компанії займають місця з 2680 за 2940. Серед фігурантів Сергій Глазьєв, Андрій Клішас, Валентина Матвієнко, Олена Мізуліна, Дмитро Рогозін, Леонід Слуцький, Владислав Сурков, Сергій Аксьонов, Віктор Янукович, Віктор Медведчук, Андрій Фурсенко, Сергій Іванов, Юрій Ковальчук, Аркадій і Борис Ротенберги, Геннадій Тимченко, В'ячеслав Володін, Володимир Якунін, Володимир Джабаров, Дмитро Козак, Володимир Кожин, Сергій Миронов, Сергій Наришкін, Олексій Пушков, Микола Рижков, Сергій Железняк, Рустам Темиргалієв, Сергій Цеков, Денис Березовський, Олексій Чалий, а також представники самопроголошеної "Донецької народної республіки" Ігор Гіркін (Стрєлков), В'ячеслав Пономарьов, Денис Пушилін.

Серед що потрапили під санкції компаній - банк "Росія", СМП банк, "Стройгазмонтаж", "Акваника", "Volga Group", "Чорноморнафтогаз".

Нагадаємо, 21 травня 2014 р. Австралія вирішила розширити санкційний список у зв'язку з діями Росії щодо України на 38 громадян Росії та України і на 11 юридичних осіб.