ua en ru

Аваков спростував інформацію про припинення АТО в східних областях України

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков спростував інформацію про припинення антитерористичної операції (АТО) в східних областях України у зв'язку з загрозою вторгнення російських військ, а також інформацію щодо участі в АТО політичних партій.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков (на фото) спростував інформацію про припинення антитерористичної операції (АТО) в східних областях України у зв'язку з загрозою вторгнення російських військ, а також інформацію щодо участі в АТО політичних партій. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Отже, ніякого припинення АТО у зв'язку з загрозою вторгнення збройних військ Росії, як поспішили заявити багато ЗМІ - немає. Ця інформація не відповідає дійсності. АТО триває. Терористам варто остерігатися цілодобово. Мирним жителям боятися нічого ... Ніякі політичні партії, об'єднання, громадські рухи не допущені до проведення АТО спільно з МВС, СБУ, військовими. Будь-які повідомлення на цей рахунок не відповідають дійсності", - написав Аваков.

Міністр зазначив, що в процесі антитерористичної операції не була задіяна важка техніка.

"У процесі сьогоднішніх дій, всупереч чуткам, були задіяні незначні сили АТЦ (антитерористичний центр, - ред.), без залучення танків та іншої важкої техніки. АТЦ має в своєму розпорядженні достатніх сил для ротації і можливості цілодобових дій, при необхідності", - додав Аваков.

Нагадаємо, 24 квітня українські силовики активізували антитерористичну операцію на сході України. Так, підрозділи МВС знищили три блокпости в Слов'янську (Донецька область), в результаті чого загинули п'ять сепаратистів. У відповідь РФ почала проводити активні військові навчання біля кордону з Україною.

У свою чергу в.о. Президента України Олександр Турчинов заявив, що Україна, незважаючи на подібні дії РФ, продовжує антитерористичну операцію. Він також закликав Росію відвести війська від східних кордонів України.