ua en ru

Асоціація районних та обласних рад виступає проти дострокових місцевих виборів

Асоціація районних та обласних рад виступає проти дострокових місцевих виборів. Про це в ефірі "Громадського радіо" заявив голова асоціації, голова Харківської облради Сергій Чернов, передає кореспондент РБК-Україна.

Коментуючи текст відповідного звернення до спікера Ради Володимира Гройсмана і Президента Петра Порошенко, Чернов підкреслив: "Ми (асоціація, - ред.) прийняли рішення не проводити дострокові позачергові вибори (не підтримувати їх проведення, - ред.), а проводити їх в той термін, який відведений Конституцією - в жовтні 2015 р.".

Чернов підкреслив, що перед проведенням виборів необхідно внести зміни до законодавства, зокрема, реалізувати Концепцію реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади, затвердженій урядом 1 квітня 2014 р. Крім того, спікер облради нагадав, що на вибори необхідно виділення грошей - в розмірі не менше 1 млрд грн.

Всеукраїнська асоціація органів місцевого самоврядування "Українська асоціація районних та обласних рад" створена в липні 2010 р. на базі Української асоціації місцевих і територіальних громад. Співзасновник Конгресу місцевих і територіальних влади України. До складу асоціації входять 24 облради, 391 районна рада (80,1% всіх районних рад), а також Верховна Рада Криму.

Нагадаємо, останнім часом активізувалися кулуарні розмови про те, що вибори в місцеві ради можуть бути проведені у березні 2015 р., а не в жовтні, як належить за Конституцією.