ua en ru

Апеляційний суд відмовив у поновленні трансляції 4 російських каналів в Україні

Апеляційний суд відмовив у поновленні трансляції чотирьох російських каналів в Україні.

Апеляційний суд м. Києва відмовив у поновленні трансляції чотирьох російських каналів в Україні. Про це повідомляє прес-служба Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

"Триває розгляд Окружним адміністративним судом м. Києва позову Національної ради до ТОВ "Торсат" про визнання такими, що не відповідають законам України та Європейській конвенції про транскордонне телебачення, чотирьох іноземних програм "Первый канал. Всемирная сеть", "РТР-Планета", "Росія-24", "НТВ-Мир", - йдеться в повідомленні.

Представники російських телеканалів, які виступають третіми особами процесу, подали апеляційні скарги до Київського апеляційного адміністративного суду на ухвалу про забезпечення позову від 25 березня та на ухвалу про відмову у скасуванні заходів забезпечення позову від 15 квітня.

14 травня суд відмовив представникам третіх осіб у скасуванні заходів забезпечення позову та залишив у силі постанову від 25 березня.

Також представники третіх сторін вкотре зверталися із клопотанням про відвід складу суддів, у якому їм було відмовлено.

Нагадаємо, 15 травня Апеляційний суд відмовив у скасуванні ухвали Окружного адміністративного суду м. Києва від 15 квітня, якою представникам третіх осіб було відмовлено у задоволенні клопотання про скасування заходів забезпечення позову. Зазначимо, що на цьому засіданні вперше були присутні російські представники Всеросійської державної телевізійної і радіомовної компанії - "Росія-24" і "РТР-Планета".