ua en ru

Апеляційний суд Києва змінив Валерію Іващенку термін покарання на умовний і звільнив його з-під варти

Апеляційний суд Києва змінив колишньому в.о. міністра оборони Валерію Іващенку термін покарання на умовний і звільнив його з-під варти в залі суду. Такий вирок винесла колегія суддів у понеділок після розгляду апеляції на вирок Печерського суду Києва, за яким Валерія Іващенка засудили до п'яти років ув'язнення за перевищення службових повноважень під час санації Феодосійського судноремонтного заводу, повідомляє BBC Україна.

На засіданні суду Валерій Іващенко заявив, що не вважає свою справу політичною. Він твердить, що кримінальну справу проти нього "замовили" його колишні підлеглі.

Зазначимо, Печерський районний суд Києва засудив Іващенко до п'яти років ув'язнення в квітні цього року. Як встановило слідство, у 2009 р. Іващенко підписав складений керуючим санацією Феодосійського судномеханічного заводу план санації. Цей документ передбачав реалізацію державного майна, зокрема трьох причалів, бомбосховища та будівлі, що забезпечувала розміщення й зберігання мобілізаційних матеріальних резервів.