ua en ru

Антитерористична операція в Харкові буде продовжена, - губернатор

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута заявив про продовження в Харкові антитерористичної операції.

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута заявив про продовження в Харкові антитерористичної операції. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Харківської ОДА.

Крім цього, станом на 07:45 8 квітня, за словами Балути, будівлю облдержадміністрації звільнено від проросійських активістів.

"В результаті злагоджених дій спецпідрозділу "Ягуар" в рамках антитерористичної операції, яка була проведена вночі, будівля Харківської обласної державної адміністрації повністю звільнена", - відзначили в прес-службі ОДА.

Заарештовано понад 70 учасників заворушень. В даний час будівля ОДА взята під охорону правоохоронцями та бійцями збройних сил України.

Нагадаємо, 6 квітня проросійськи налаштовані громадяни захопили будівлю Харківської облдержадміністрації з вимогою провести референдум про приєднання регіону до Росії. Вони також оголосили про створення Харківської незалежної республіки. 7 квітня в.о. Президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов заявив у телезверненні до громадян України, що проти тих, хто взяв у руки зброю, будуть проводитися антитерористичні заходи у східних регіонах України.