ua en ru

"Український вибір" провів акцію протесту біля Представництва ЄС у Києві

Активісти руху "Український вибір" 17 січня 2014 р. провели акцію протесту біля будівлі Представництва ЄС в Києві.

Активісти руху "Український вибір" 17 січня 2014 р. провели акцію протесту біля будівлі Представництва Європейського Союзу в Києві. Активісти влаштували "куточок Євромайдану" біля Представництва, йдеться в повідомленні на сайті руху.

"Ще до саміту у Вільнюсі чиновники Євросоюзу погрожували Україні масовими заворушеннями у разі відмови від підписання угоди про асоціацію з ЄС. Що і сталося - проплачені американськими і європейськими фондами організації заблокували центр Києва, погрожували поваленням уряду, забарикадували і завалили сміттям серце української столиці.

Активісти "Українського вибору" влаштували "куточок Євромайдану" біля Представництва ЄС, щоб його співробітники побачили, наскільки Євромайдани не відповідають європейським нормам". Знаково, що в цей день в Представництво ЄС з'їхалися посли та консули країн Європи, однак вони не захотіли побачити аналогію з тим безладом, який самі заохочували на Майдані Незалежності - спробували таємно виїхати від будівлі Представництва. Однак активісти підійшли до чорного ходу і провели їх словами "Чемодан! Вокзал! Брюссель!", - йдеться в повідомленні.

"Український вибір" провів акцію протесту біля Представництва ЄС у Києві

Біля стін Представництва ЄС зібралося понад 30 осіб. До учасників руху "Український вибір" приєднались активісти організації "Союз громадян України".

"Український вибір" провів акцію протесту біля Представництва ЄС у Києві

"Службовці Представництва ЄС викликали наряд міліції. Проте співробітники правоохоронних органів, переконавшись, що активісти проводять мирну акцію підтримали мітингувальників. Представники ЄС були активними учасниками подій на Євромайдані, і ні один із них, в одному зі своїх висловлювань не засуджує протиправних дій учасників цих акцій протесту. Своєю мовчазною згодою європейці підтримують заворушення, протизаконні дії і агресію прихильників Євромайдану. Майданівці перетворили центр Києва на сміттєзвалище, перекрили вулиці для руху і захопили адміністративні будівлі. Якщо це європейські цінності, то така Європа нам не потрібна. Нехай європейці забирають сміття до себе в Європу", - прокоментував акцію організатор заходу Дмитро Перлин.

"Український вибір" провів акцію протесту біля Представництва ЄС у Києві

"Вчора Верховною Радою України були прийняті закони, що обмежують діяльність некомерційних організацій, які фінансуються з-за кордону - за фактом це ЄС і США. Ми впевнені, що така політика нашої держави зможе запобігти в майбутньому втручанню іноземних держав у внутрішні справи України. Євромайдан - це не демократичні способи вирішення питань зовнішньоекономічної інтеграції, про яку декларують єврочиновники. Я впевнений, що програма виходу з кризи, яку запропонував лідер руху "Український вибір" Віктор Медведчук, є розумною альтернативою масових заворушень Євромайдану", - заявив учасник мітингу Сергій Перехід.