ua en ru

"Опозиційний блок" вимагає від Порошенка усунути выд виконання обов'язків голову Дніпропетровської ОДА

Партія "Опозиційний блок" заявляє про серйозні порушення в ході підготовки до проведення позачергових парламентських виборів в Україні, які можуть спотворити результат голосування. Про це повідомляє прес-служба партії.

"Уряд не забезпечив умов для волевиявлення виборців у південно-східних регіонах України, на лідерів опозиції організовують відкриті атаки. Погрожують фізичним насильством активістів та членів виборчих комісій від опозиції. Понад 70% порушень припадає на Дніпропетровську область, де влада відкрито ігнорує вимоги законодавства і фактично оголосила війну опозиції", - повідомили в "Опозиційному блоці".

У партії підкреслили, що правоохоронні органи не затримують порушників і не намагаються покарати винних.

Згідно з заявою "Опозиційного блоку", МВС та голова Дніпропетровської ОДА Ігор Коломойський направили представників збройних формувань на виборчі дільниці, що створило атмосферу напруженості і страху на виборчих дільницях.

"Опозиційний блок" вимагає від Президента очистити виборчі дільниці від воєнізованих формувань і будь-яких людей зі зброєю, а також вимагає звільнити губернатора Дніпропетровської області за спробу спотворити волевиявлення українців і організацію фальсифікацій.

Також у партії закликали міжнародних спостерігачів збільшити свою присутність на виборчих дільницях у Дніпропетровській, Донецькій і Луганській областях.