ua en ru

"Батьківщина" свідомо намагається зірвати підписання УА з ЄС, - нардеп

Народний депутат України, член парламентської фракції Партії регіонів Ярослав Сухий вважає, що у випадку, якщо екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко поїде до Німеччини, Арсеній Яценюк перестане бути першим номером у "Батьківщині", а його вплив обмежиться квотою двох-трьох десятків вірних йому депутатів.

"Доля Тимошенко, схоже, не дуже хвилює її соратників. На сьогоднішній день ніяких законопроектів, які б дозволили засудженим виїжджати на лікування за кордон, опозиціонери так і не запропонували. Не виключаю і такого варіанту, що саме Яценюк не дає депутатам від "Батьківщини", які хочуть бачити Тимошенко в Німеччині, зареєструвати законопроект щодо зміни законодавства", - зазначив Сухий.

На його думку, опозиція в особі "Батьківщини" свідомо хоче зірвати підписання угоди про асоціацію з ЄС на вільнюському саміті.

"Успіх влади на шляху євроінтеграції очевидний. Як очевидно й інше: особисті амбіції і бажання Яценюка зберегти статус-кво в керівництві "Батьківщини". А Україна і люди, які тут живуть, йому не цікаві. Хіба що для самопіару. Адже ні для кого не секрет: якщо Тимошенко поїде в Німеччину, Яценюк перестане бути першим номером у "Батьківщині", і його вплив обмежиться квотою 2-3 десятків вірних йому депутатів", - зазначив Сухий.

Він також додав: "Враховуючи невдоволення колишніх "фронтовиків" діями Арсенія Петровича, зростаюча кількість виключених депутатів з "Батьківщини" і постійні внутріпартійні чвари й розбірки, шанси на лідерство у нього не дуже великі. Так що хочеться сказати опозиціонерам: припиніть займатися демагогією і обманювати громадян України! Робіть що-небудь і бажано в рамках закону".