ua en ru

"Батьківщина" пропонує ухвалити закон про окуповані території, - Соболєв

"Батьківщина" пропонує Верховній Раді України планує підготувати та ухвалити закон про окуповані території.

"Батьківщина" пропонує Верховній Раді України підготувати та ухвалити закон про окуповані території. Про це сьогодні на брифінгу у ВР повідомив в. о. голови фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв, передає кореспондент РБК-Україна.

"Наша депутатська фракція запропонувала негайно ухвалити законопроект про так звані окуповані території. Це аналог законопроекту, який був ухвалений парламентами Молдови і Грузії після часткової окупації їхніх територій російськими агресорами. Про що йде мова, це ті питання, які сьогодні задають військовослужбовці, які перебувають на території наших військових частин в Криму, це питання, які задають державні службовці, представники силових структур, які не хочуть приймати присягу на вірність якомусь ефемерному державному утворенню", - сказав Соболєв.

Він додав, що законопроект необхідний для того, щоб Україна і надалі могла забезпечувати Крим енергоресурсами.

"Виникає питання газопостачання, нафтопостачання, постачання води та електрики, які від 92% до 75% постачаються з території, яка пов'язана з перешийком, який окупований російськими військами. Ми повинні ухвалити відповідні рішення, бо це наші громадяни", - пояснив Соболєв.