ua en ru

"Батьківщина" підготувала проект рішення про відновлення райрад у Києві

"Батьківщина" підготувала проект рішення про відновлення райрад у Києві. Про це йдеться в підготовленому проекті рішення Київської міської ради "Про управління районами в місті Києві".

"Батьківщина" підготувала проект рішення про відновлення райрад у Києві. Про це йдеться в підготовленому проекті рішення Київської міської ради "Про управління районами в місті Києві", автор якого нардеп від "Батьківщини" Юрій Одарченко, повідомляє прес-служба партії "Батьківщина".

Згідно з повідомленням, депутат пропонує створити в Києві 10 райрад, призначивши вибори в них
на останню неділю 60 денного строку з дня прийняття даного рішення. Чисельний склад рад пропонується визначити в розмірі максимально можливого кількості депутатів у відповідності з чисельністю жителів району (для районів до 250000 мешканців - 60 депутатів, понад 250000 - 76 депутатів).

Згідно з чинним законодавством половина цього складу обиратиметься по багатомандатному виборчому округу (за партійними списками), а половина-за мажоритарними виборчими округами, які визначаються відповідними районними виборчими комісіями в межах кожного з районів.

За словами Одарченка, освіту райрад забезпечить належне управління районами в місті Києві та сприятиме реалізації прав територіальних громад районів на місцеве самоврядування.

"У Києві функціонують районні державні адміністрації, які, за відсутності відповідних рад не контролюються народними обранцями. Кияни також втратили зв'язок з депутатами Київради, які фізично не можуть підтримувати контакти з відповідною кількістю виборців. Тому фактично в даний час кияни позбавлені зв'язку з відповідними депутатами в межах свого мікрорайону або району", - пояснив ініціативу Одарченко.