ua en ru

"Батьківщина" передала робочій групі Ради законопроект щодо лікування Тимошенко

В ході сьогоднішнього засідання робочої групи Верховної Ради України, яка покликана напрацювати законопроект про подальшу долю екс-прем'єра Юлії Тимошенко, голова парламентського комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, член фракції "Батьківщина" Андрій Кожем'якін передав главі даної робочої групи Геннадію Васильєву опозиційний законопроект, яким дозволяється виїзд за кордон на лікування засудженому особі та за умови наявності листа від іноземної клініки, в якому висловлюється готовність лікувати дану особу. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Як зазначається у проекті закону: "Засуджена до позбавлення волі особа має право на лікування за кордоном за умови, якщо така особа протягом не менше 365 днів безперервного лікування в закладі охорони здоров'я МОЗ повністю не вылікувалось".

Рішення про лікування такої особи приймає суд за заявою засудженого або його захисника, або близького родича, або уповноваженого захисника пенітенціарного закладу, в якому перебуває засуджений.

Також заяву про лікування повинно додаватися лист медустанови іноземної держави про готовність прийняти засудженого на лікування.

"Батьківщина" передала робочій групі Ради законопроект щодо лікування Тимошенко