ua en ru

"Батьківщина" обговорила питання формування держбюджету-2015 з громадськими організаціями

Спільна з громадськими організаціями робота над проектом державного бюджету на 2015 р. дозволить напрацювати чіткі пропозиції до основного фінансового документу країни та врахувати їх під час доопрацювання держбюджету. Про це заявила народний депутат від фракції "Батьківщина" Олександра Кужель під час зустрічі членів фракції з представниками громадських організацій для обговорення питання формування держбюджету на наступний рік.

За її словами, "Батьківщина" підготувала низку пропозицій щодо зменшення видаткової частини бюджету, зокрема на користування службовими автомобілями працівниками державних органів та адміністрації.

Також у проекті Податкового кодексу "Батьківщина" пропонує передбачити збільшення рентної плати за транспортування нафти і нафтопродуктів, транзит газу та аміаку.

У свою чергу, під час громадських слухань щодо принципів бюджетної політики голова Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин, заступник голови партії "Батьківщина" Григорій Немиря закликав дотримуватися принципу прозорості при формуванні держбюджету.

Немиря закликав забезпечити бюджетне фінансування сфери захисту персональних даних та антикорупційного бюро.

Крім того, Немиря закликав передбачити в бюджеті статтю фінансування для захисту внутрішньо переміщених осіб з Донбасу і Криму.

Також фракцією "Батьківщина" пропонується у дохідній частині бюджету створити фонд "Єдина Україна", до якого 100 представникам рейтингу "Форбс" буде запропоновано зробити внесок у сумі 100 млн грн.