ua en ru

Поклонська заявила, що призвідники "масових беспорядків" погодилися співпрацювати з прокуратурою

Поклонська заявила, що призвідники "масових беспорядків" погодилися співпрацювати з прокуратурою Фото: Наталя Поклонська

Справа про заворушення буде передано суд в кінці серпня - початку вересня 2015

Обвинувачені у справі про організацію масових заворушень 26 лютого 2014 біля будівлі парламенту Криму, пішли на угоду з прокуратурою. Про це повідомила у своєму Facebook прокурор республіки Крим - Наталія Поклонська.

"Імена обвинувачених, які погодилися на угоду, поки не можу розголошувати, посилаючись на таємницю слідства. Обвинувачені сприятимуть не лише розкриттю злочину, але і нададуть факти по інших злочинах, нових обставин або епізодами", - написала Поклонська.

Відзначимо, головним обвинуваченим у справі про заворушення біля будівлі Верховної Ради Автономної Республіки Крим у лютому 2014 роки є член меджлісу кримських татар Ахтем Чийгоз. В даний час він знаходиться під вартою. В результаті здійснених А. Чийгоз і його прихильниками злочинів є двоє загиблих.

"Тому спекулювати на темі утиску прав кримсько-татарського народу, що нібито ми незаконно організували незаконне переслідування, не має сенсу. Треба подумати про двох загиблих людей, один з яких - з числа кримськотатарського населення. Чому ми повинні це пробачити ?!" , - підкреслила прокурор Наталія Поклонська.

Нагадаємо, "Прокурор" Криму виступила проти рішення проблем кримських татар ззовні.