ua en ru

Прикордонники вилучили дві партії контрабандних сигарет на 400 тис. грн

Прикордонники вилучили дві партії контрабандних сигарет на 400 тис. грн Фото: прикордонники вилучили дві партії контрабандних сигарет на 400 тис. грн

Контрабандний товар вилучено на кордоні з Румунією та Білоруссю

На кордоні з Румунією та Білоруссю прикордонники вилучили понад 30 тисяч пачок сигарет на загальну сумму понад 400 тис. грн. Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

"Учора в рамках проведення спеціальних заходів, визначених Президентом України, щодо недопущення переміщення контрабанди через державний кордон України співробітники Держприкордонслужби та працівники митниці виявили у пунктах пропуску на кордоні з Румунією та Білоруссю дві партії контрабандних сигарет", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у міжнародний пункт пропуску "Порубне" на виїзд з України вантажний автомобіль "Рено" з причепом української реєстрації під керуванням громадянина України прибув учора вдень. В ході огляду транспортного засобу у прикордонного наряду Чернівецького загону виникла підозра щодо можливого переміщення товарів та предметів з приховуванням, тому було ініційовано додатковий, спільно працівниками митниці, огляд вантажівки. Під час здійснення огляду в конструктивних порожнинах причепа та в підлозі було виявлено понад 22,5 пачок сигарет різних найменувань на загальну суму близько 300 тисяч гривень. Крім того було вилучено причеп, яким перевозився цей тютюн, на суму 150 тисяч гривень.

Ще одна вантажівка "МАН" російської реєстрації прибула також учора вдень із Білорусі у пункт пропуску "Виступовичі" під керуванням громадянина Білорусі.

Повідомляється, що під час здійснення візуального зовнішнього огляду кузова прикордонний наряд Житомирського загону звернув увагу на пломбу, яка мала ознаки пошкодження. Було прийнято рішення про проведення поглибленого огляду даного вантажного автомобіля спільно з інспектором митниці. Серед вантажу керамічної плитки було знайдено 10 тисяч пачок сигарет білоруської марки "NZ" на загальну суму 100 тисяч гривень.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що правоохоронці попередили контрабанду товарів народного споживання до ЛНР.