ua en ru

Подача електрики в Крим в результаті пошкодження електроопори не припинялася

Подача електрики в Крим в результаті пошкодження електроопори не припинялася Фото: пошкоджена опора ЛЕП

При цьому встановлено, що електроопора пошкоджена механічним способом

Подача електрики в Крим в результаті пошкодження електроопори високовольтної лінії не припинялася. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГУМВС України в Херсонській області.

"Як повідомив заступник начальника УМВС Херсонщини Ілля Ківа, подача електропостачання на територію Криму не припинялася, співробітники міліції продовжують працювати на місці події", - йдеться в повідомленні.

У міліції зазначили, що повідомлення про пошкодження бетонної електроопори високовольтної лінії Джанкой-Мелітополь на відстані 1 км від с. Чонгар надійшло 6 жовтня близько 08:10.

За викликом на місце події прибула слідчо-оперативна група, працівники служби з надзвичайних ситуацій і бійці батальйону "Херсон", які оточили територію для безперешкодної роботи правоохоронців. При огляді попередньо встановлено, що опора пошкоджена механічним способом.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження ч. 2 ст. 194-1 Кримінального кодексу України "Умисне пошкодження об'єктів електроенергетики". Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від 3 до 10 років.

Нагадаємо, раніше заступник глави міліції Херсонської області Ілля Ківа повідомив, що сьогодні вночі була пошкоджена опора лінії електропередач, з якої здійснюється подача електроенергії в Крим.