ua en ru

Плотницький: ЛНР не повернеться до складу України за чинної влади

Плотницький: ЛНР не повернеться до складу України за чинної влади Фото: Ігор Плотницький

ЛНР повернеться до складу України лише, якщо там не буде людей, які вважають ЛНР терористичною організацією, а Росію - агресором

Голова самопроголошеної Луганської народної республіки (ЛНР) Ігор Плотницький заявив, що ЛНР не повернеться до складу України за чинної влади. Відповідна заява Плотницького випливає з відео, опублікованого на сепаратистському Yuotube-каналі "NewsFront" 7 жовтня.

"Політика - це, насамперед, уміння знаходити компроміси один з одним. Повертатися в Україну ніхто з нас не поспішає, не збирається... І, наскільки я розумію, і вони не особливо нас хочуть... І ми не хочемо... Питання йде трошки ширше", - зазначив Плотницький.

За його словами, ЛНР готова провести на окупованій території вибори за українським законодавством.

"Але ці українські закони повинні бути узгоджені з нами. Вони повинні враховувати наші інтереси. Перше - це амністія. Всі, хто воювали, всі зараз перебувають в ополченні чи нашої народної міліції повинні бути, не те щоб амністовані. В України не повинно бути до наших людей претензій", - заявив Плотницький.

Також ватажок ЛНР підкреслив обов'язковість прийняття закону про особливий статус Донбасу.

"Більш широке розуміння, практично як федерація", - додав він.

Він зазначив, що виконання цих умов затягнеться до лютого 2016 р.

За словами Плотницького, "ЛНР повернеться до складу України лише, якщо там не буде людей, які вважають ЛНР терористичною організацією, а Росію - агресором".

"Ми не будемо об'єднуватися з Україною, яка є зараз. Ніколи цього не буде. Ми не даремно проливали кров, щоб іти назад до бандерівців", - підкреслив Плотницький.

Нагадаємо, раніше самопроголошені Донецька і Луганська "народні республіки" погодилися перенести проведення місцевих виборів "ДНР"/"ЛНР" на 2016 р.