ua en ru

Площа пожежі під Чорнобилем зменшилася в 4 рази, - ДержНС

Площа пожежі під Чорнобилем зменшилася в 4 рази, - ДержНС Фото: пожежа в Чорнобильській зоні

Поширення вогню зупинено

Площа пожежі в Чорнобильській зоні (Київська область) зменшилася з 320 га до 70 га. Про це йдеться в щоденному зведенні Держслужби з надзвичайних ситуацій (ДержНС).

"Станом на 6 годину. 30 квітня поширення вогню відсутня, у межах контрольованого периметра продовжується гасіння окремих осередків загорань лісової підстилки на загальній площі близько 70 га", - сказано в повідомленні.

Як наголошується, в районі пожежі розгорнуто пересувний пункт управління, організовано роботу штабу пожежогасіння, який здійснює загальну координацію заходів з ліквідації спалаху.

Нагадаємо, 28 квітня на території комплексу лісового господарства "Чорнобильська пуща" в Зоні відчуження і безумовного відселення в районі сіл Буряківка, Рудня-Іллінецька, Глінка, Луб'янка Іванківського району на площі близько 320 га виникла пожежа. О 10:30 29 квітня пожежу локалізовано.

Зазначимо, за фактом пожежі відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 245 (знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу) Кримінального кодексу України.