ua en ru

У полоні бойовиків знаходяться близько 240 українців, - Ірина Геращенко

У полоні бойовиків знаходяться близько 240 українців, - Ірина Геращенко Фото: Ірина Геращенко

Бойовики цю цифру занижують

У полоні бойовиків так званих "Донецької/Луганської народних республік" (ДНР/ЛНР) знаходяться близько 240 українців. Про це повідомила народний депутат Ірина Геращенко у Facebook.

"Про полонених... Найскладніше і найстрашніше після кожних мінських зустрічей- смс і дзвінки від родичів наших полонених: що там, які новини, чи домовилися... Ці переговори настільки складні, а робота настільки вимагає тиші, що ми намагаємося давати інформацію про результати тільки коли вже на сто відсотків є впевненість про звільнення бодай одного героя... Бо кілька разів були ситуації, коли звільнення зривалося вже тоді, коли хлопців мали везти до місця передачі українським силовикам і волонтерам... Що ж відбувається зараз. В списках, сформованих СБУ у співпраці з МО і волонтерами - близько 240 українців. Саме іх ми передаємо з вимогою звільнення. Натомість, друга сторона навмисно занижує список незаконно утримуваних осіб( а РФ взагалі робить вигляд, що звільнення 11 українців, серед яких Сенцов і Савченко - іі не стосується, попри міжнародний тиск)", - йдеться в повідомленні.

Про полонених... Найскладніше і найстрашніше після кожних мінських зустрічей- смс і дзвінки від родичів наших полонених:...

Posted by Iryna Gerashchenko on 4 августа 2015 г.

Нагадаємо, представник ДНР у контактній групі Денис Пушилін заявив, що в ДНР/ЛНР перебувають 45 українських військовополонених.