ua en ru

План призову шостої хвилі мобілізації виконаний на понад 60%, - Міноборони

План призову шостої хвилі мобілізації виконаний на понад 60%, - Міноборони Фото: План призову шостої хвилі мобілізації виконаний на понад 60%

Різниця невиконання плану буде компенсуватися за рахунок прийому на військову службу громадян за контрактом

План призову на військову службу громадян в ході шостої хвилі мобілізації був виконаний більш ніж на 60%. Про це в ході брифінгу заявив заступник начальника мобілізаційного відділу Збройних сил України Олександр Правдивець, передає "112 Україна".

"Згідно з указом Президента, 17 серпня призов по мобілізації завершений. Тобто, правових підстав для його продовження або проведення немає", - сказав Правдивець.

Згідно з інформацією Правдивця, план призову на військову службу громадян був виконаний більш ніж на 60%. В тому числі, офіцерським складом - близько 80% і транспортними засобами - понад 30%. За результатами мобілізації 8,5% новобранців були набрані з числа добровольців, а 27,5% - з числа непрацюючих громадян.

"На сьогоднішній день різниця невиконання плану буде компенсуватися за рахунок прийому на військову службу за контрактом громадян", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в ході шостої хвилі мобілізації на військову службу призвали 13 тис. осіб. Крім того, військові експерти переконані в тому, що Україну чекає сьома хвиля мобілізації, передає ТСН.

"Військові аналітики в один голос запевняють, що панацея - це професійна армія. І навіть ситуативно запропонований державою піврічний контракт вже виглядає як вихід. Якщо дати солдату зарплату 10-15 тисяч і соціальний пакет його дружині, яка залишається сама. У те, що шоста хвиля мобілізації цього року буде останньою, не вірять ні експерти, ні самі військові", - йдеться в повідомленні.