ua en ru

Петиція про позбавлення громадянства України за сепаратизм набрала 25 тис. підписів

Петиція про позбавлення громадянства України за сепаратизм набрала 25 тис. підписів Фото: Президент України Петро Порошенко

Порошенко попросили позбавляти громадянства за злочини проти територіальної цілісності і суверенітету України

Електронна петиція до президента України Петру Порошенку про позбавлення громадянства України за сепаратизм набрала необхідні 25 тисяч підписів. Про це свідчать дані, розміщені на офіційній сторінці інтернет-представництва глави держави.

"Я, громадянин України, Лазавенко Ігор Михайлович, пропоную здійснити всі необхідні законодавчі та виконавчі кроки для внесення змін і доповнень у Конституцію, закони, кодекси для створення юридичної можливості примусового позбавлення громадянства осіб, які своїми публічними висловлюваннями чи діями пропагують злочинний сепаратизм, порушення територіальної цілісності і суверенітету України, (при наявності фактичних доказів)", - йдеться в тексті петиції.

Зазначимо, Порошенко тепер є 10 днів на розгляд даної електронної петиції і публікацію відповіді на неї.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко запропонував Кабінету міністрів України внести законодавчі зміни та дублювати інформацію в паспорті громадянина України англійською мовою, тобто, замінити російську мову в паспортах на англійську.