ua en ru

Пєсков заявив про необ'єктивність розслідування катастрофи Boeing

Пєсков заявив про необ'єктивність розслідування катастрофи Boeing Фото: Дмитро Пєсков

Розслідування необ'єктивно, так як в ньому не були задіяні російські фахівці

Розслідування аварії Boeing-777 на Донбасі не можна назвати об'єктивним і всеохоплюючим, оскільки російські фахівці не були в ньому задіяні. Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, передає російський "Інтерфакс".

"Я зараз не даю жодних коментарів ходу розслідування. Ми ніколи не приховували, що дуже розчаровані тим, що, наприклад, російські експерти не задіяні в ході цього розслідування. І, безумовно, його не можна назвати об'єктивним і всеосяжним, в будь-якому випадку", - заявив Пєсков.

Пєсков додав, що про завідомо необ'єктивний підхід свідчить "ігнорування" даних, наведених російськими експертами.

"Навіть якщо абстрагуватися від цієї позиції, до завершення якогось розслідування клеїти якісь ярлики і називати когось винним, впритул не помічаючи вельми цікавих фактів, які в тому числі стають відомі в ході наочних експериментів - я маю на увазі сьогоднішній експеримент "Алмаз-Антея", та інші дані наводилися російськими експертами - це говорить про тенденційний і свідомо необ'єктивному підході", - зазначив прес-секретар.

Раніше заступник міністра закордонних справ Росії Сергій Рябков заявив, що доповідь Ради з безпеки Нідерландів про авіакатастрофі Boeing-777, носить упереджений характер.

Нагадаємо, сьогодні Рада безпеки Нідерландів опублікував остаточний звіт з розслідування аварії малайзійського Boeing 777 на Донбасі.

Голова Радбезу Нідерландів Чиббе Яустра заявив, що Boeing-777 був збитий з території Донбасу, підконтрольної бойовикам.