ua en ru

У Перу після 30 років рабства звільнили 39 заручників

У Перу після 30 років рабства звільнили 39 заручників Фото: у Перу після 30 років рабства звільнили заручників 39

Людей утримували бойовики з угрупування "Світлий шлях"

У Перу після 30 років рабства у терористів звільнили 39 заручників. Більшість із них - діти, народжені уже в неволі, повідомляє 5 канал з посиланням на AP.

Звільнені розповіли, що їх примушували працювати на полях. Перуанським військовим про табір, де утримували полонених, повідомив чоловік, якому вдалося втекти після багатьох років ув'язнення. Людей утримували у лісах регіону Аякучо бойовики з угрупування "Світлий шлях".

Зазначається, що його заснував Абімаель Гусман. Більшість його учасників склали студенти та викладачі університету одного з найбідніших регіонів країни. У 1980 році організація розпочала збройну партизанську війну проти влади. Через 12 років Гусмана засудили до довічного ув'язнення за організацію терористичних акцій.

"Ця операція - дуже важкий удар для угрупування "Світлий Шлях". Ми не зробили жодного пострілу, коли звільняли цих людей. Терористи зрозуміли, що протистояти нам є безглуздям. Жоден перуанець не повинен бути рабом чи виконувати примусові роботи. Держава не дозволить подібних злочинів. Кожен учасник цього терористичного угрупування постане перед правосуддям Перу", - заявив заступник міністра оборони Чилі Іван Вега.

Нагадаємо, у місті Вільнев-ла-Гаренн, який знаходиться неподалік від Парижа 13 липня невідомі озброєні злочинці захопили в заручники 18 працівників магазину в торговому центрі.