ua en ru

Перемир'я, обмін полоненими і місцеві вибори: про що говорили в ТКГ

Перемир'я, обмін полоненими і місцеві вибори: про що говорили в ТКГ Фото: Леонід Кравчук (Уніан)

Сьогодні завершилося засідання Тристоронньої контактної групи (ТКГ) з врегулювання конфлікту на Донбасі. Під час засідання сторони обговорили виконання перемир'я, питання обміну полоненими і зміни в закон про місцеві вибори.

Про це повідомляє прес-служба Офісу президента.

Наголошується, що зустріч тривала близько семи годин.

"Учасники засідання констатували дотримання режиму припинення вогню, введеного з 27 липня цього року, незважаючи на окремі провокаційні обстріли з боку незаконних збройних формувань", - повідомили в ВП.

Українська сторона закликала бойовиків забезпечити найближчим часом доступ Міжнародного комітету Червоного Хреста до ув'язнених.

Також продовжилося обговорення питання підготовки до чергового обміну полоненими за принципом "всіх на всіх".

"Українська сторона в черговий раз підкреслила, що українці, які незаконно утримуються на тимчасово окупованих територіях, повинні бути звільнені негайно і без всяких політичних умов", - йдеться в повідомленні.

Крім цього, глава української делегації Леонід Кравчук відреагував на звинувачення російської сторони в тому, що постанова про місцеві вибори не відповідає мінськими угодами.

"Прийняття законів і постанов є виключною компетенцією та прерогативою Верховної ради України", - сказав Кравчук.

При цьому обговорення робочих пропозицій до проектів документів про місцеві вибори в ОРДЛО продовжиться в рамках політичної групи ТКГ.

"Українська делегація поважає нормандський формат і мінські домовленості і готова до конструктивної та послідовній роботи задля відновлення територіальної цілісності України та досягнення миру", - додав Кравчук.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що російська сторона на засіданні ТКГ наполягає, що постанову про місцеві вибори не відповідає мінськими угодами.

Також повідомлялося, що представник РФ в ТКГ Борис Гризлов звинуватив Україну в нібито виході з угоди про перемир'я.