ua en ru

Перекриті дороги і сутички: мітинг у Нових Санжарах проти розміщення евакуйованих з Уханю

Перекриті дороги і сутички: мітинг у Нових Санжарах проти розміщення евакуйованих з Уханю Фото: протести у Нових Санжарах (РБК-Україна)

Евакуйованих з Уханю планують розмістити у медцентрі у Нових Санжарах

Протести у Нових Санжарах (Полтавська область) розпочалися через інформацію про розміщення у місцевому медцентрі українців та іноземців, яких евакуюють з Уханю через коронавірус. Детальніше про ситуацію у Нових Санжарах - у матеріалі РБК-Україна.

Як зустрічають евакуйованих з Китаю у Нових Санжарах стрім

Як зустрічають евакуйованих з Китаю у Нових Санжарах на Полтавщині? У місцевий медзаклад на 14-денний карантин везуть 45 українців та 27 іноземців, а також 22 членів екіпажу та лікарів. Усі вони здорові, утім жителі Нових Санжар вийшли на мітинг — вони проти розміщення евакуйованих у їхньому медцентр. Наша Аліна Шеремета поїхала у Нові Санжари, аби дізнатися, що зараз там відбувається

Опубліковано hromadske.ua Четвер, 20 лютого 2020 р.

В ході протестів постраждали десять чоловік

В ході протестів в Нових Санжарах постраждали 9 правоохоронців і один місцевий житель. Як повідомили в поліції Полтави, під час прибуття евакуйованих до території медцентру, жителі селища почали закидати автобуси камінням. Крім того, одна людина намагалася автомобілем наїхати на силовиків.

Після протестів буде кілька затриманих

За словами спікера Нацполіціі Полтавської обласної державної адміністрації Юрія Сулаєва, після акції протесту буде затримано кілька людей. Він зазначив, що жителі Нових Санжар вели себе досить агресивно. Під час руху автобусів, люди кидали в них каміння і розбили вікна.

Евакуйовані з Ухань приїхали в Нові Санжари

Автобуси з евакуйованими заїхали в санаторій. Перед цим відбулася масштабна сутичка силовиків з місцевими жителями. У хід йшли пляшки, палиці та каміння.

Протестувальників відтіснили від проїзду

Кореспондент РБК-Україна повідомляє про те, що силовики відтіснили протестувальників від проїзду до медичного центру. В ході сутичок є постраждалі.

Кілька десятків людей все ще намагаються блокувати дорогу.

Зіткнення припинилися, протестуючі розводять багаття і стоять барикаду.

Силовики мають намір доставити евакуйованих з Уханю в санаторій

Заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий повідомив РБК-Україна, що правоохоронці мають намір доставити всіх евакуйованих в медцентр Нових Санжар. На даний момент поліція і Нацгвардія вишикувалися в колони для руху. Деталі плану Яровий не розголошує.

У медцентрі "Нові Санжари" заявили про готовність прийнять евакуйованих з Китаю

У медцентрі заявили, що готові забезпечити евакуйованих необхідними матеріальними засобами. Центр віддалений від заселеної території населеного пункту і евакуйовані громадяни не будуть перетинатися із місцевими мешканцями.

"Територія закладу охороняється та здійснюється встановлений перепускний режим", - повідомили у медцентрі.

У МОЗ наголосили, що загрози для мешканців Нових Санжар немає

"Ніякої загрози для населення немає. Ми сьогодні забезпечимо розміщення в обсерваторі", - заявив на брифінгу у Нових Санжарах заступник міністра охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

Ситуація у Нових Санжарах

  • люди заблокували центральний міст через річку Ворскла
  • на місце прибула Нацгвардія
Протести проти прибуття евакуйованих з Китаю. НАЖИВО

В'їзд у Нові Санжари перекрили місцеві жителі. Вони протестують проти розміщення у них евакуйованих з Китаю українців.

Опубліковано PTV Полтавське Телебачення Середа, 19 лютого 2020 р.

Аваков прибув в Нові Санжари

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков прибув в Нові Санжари і зустрівся з протестувальниками. Глава МВС запевнив, симптомів коронавірусі у евакуйованих немає.

На даний момент евакуйовані українці та іноземці направляються в Полтавську область.

Персонал медцентру вивезли з "Нових Санжарів"

Прес-служба Кабміну повідомила, що наразі персонал, який працював у "Нових Санжарах", вивезли з об'єкту. Ніхто з них не контактуватиме з розміщеними в обсервації.

Полтавська облрада скликає позачергову сесію через протести в Нових Санжарах

За даними місцевих ЗМІ, голова Полтавської облради Олександр Біленький анонсував позачергову сесію облради 21 лютого на 10:00. На сесії розглядатиметься ситуація, що склалася у Нових Санжарах. За його словами, очікують керівництво Міністерства охорони здоров’я, керівників та депутатів громади.

Медцентр у Нових Санжарах буде повністю ізольований

Як повідомляє прес-служба Полтавської ОДА, евакуйовані громадяни житимуть у закритому медцентрі у Нових Санжарах, який буде повністю ізольований та переведений на суворий режим бактеріологічної безпеки.

На місце протестів в Нових Санжарах стягнули Національну гвардію

Спікер поліції Полтавській області Юрій Сулаєв повідомив, що в Нових Санжарах на місці протестів знаходиться до 100 правоохоронців. Туди направлені додаткові сили Національної гвардії.

Поліція повідомила подробиці щодо ситуації у Нових Санжарах

Речник поліції Полтавської області Юрій Сулаєв у коментарі РБК-Україна повідомив, що після сутичок, які сталися вранці нікого не затримували. Правоохоронці провели роз'яснювальну роботу з 12-ма особами, які найбільш агресивно себе поводили.

Місцеві ЗМІ повідомляють про розміщення військової техніки

Місцеві ЗМІ повідомляють, що у центрі Нових Санжар почали підтягуватися загони правоохоронців та військових.

Протистояння у Нових Санжарах. Місцеві жителі бояться коронавірусу та не хочуть розміщувати у місцевому санаторії евакуйованих з Китаю людей.

Опубліковано Інтернет-видання "Полтавщина" Четвер, 20 лютого 2020 р.

"БТРом правоохоронці відтягують техніку, якою місцеві жителі спробувати загородити міст. Також протестувальники почали перегороджати проїзд шинами. Правоохоронці спробувати розблокувати міст та протестувальники повторили свої дії", - повідомляють у ЗМІ.

Перекриті дороги і сутички: мітинг у Нових Санжарах проти розміщення евакуйованих з УханюФото: ситуація у Нових Санжарах (exo.in.ua)

Голова Полтавської ОДА виїхав до Нових Санжарів

Як повідомляє прес-служба Полтавської облдержадміністрації, голова ОДА Олег Синєгубов виїхав у Нові Санжари у зв’язку з поширенням інформації про те, що евакуйованих із Уханя українців можуть розмістити у медичному центрі внутрішніх військ МВСУ "Нові Санжари".

Очільник області зустрівся з місцевими активістами і закликав їх не панікувати, зазначивши, що в жодного евакуйованого немає симптомів гострої респіраторної інфекції.

У Нових Санжарах перекрили дороги та сталися сутички з поліцією

За даними місцевої поліції, сьогодні, 20 лютого, близько 07:00 в Нових Санжарах група місцевих мешканців влаштувала протестну акцію та заблокувала дорогу міжрегіонального значення. Правоохоронці спробували розблокувати проїзд, виникла сутичка.

Перекриті дороги і сутички: мітинг у Нових Санжарах проти розміщення евакуйованих з Уханю

Фото: pl.npu.gov.ua

"Усі спроби вчинення правопорушень будуть припинені, - зазначив начальник поліції Полтавської області Іван Вигівський.

Нові Санжари - смт в Полтавській області з населенням понад 8 тис. осіб. На території населеного пункту знаходиться Медичний центр Національної гвардії "Нові Санжари".

Перекриті дороги і сутички: мітинг у Нових Санжарах проти розміщення евакуйованих з Уханю

Фото: медцентр "Нові Санжари" (ngu.gov.ua)

Україна евакуює своїх громадян з Китаю через коронавірус

Сьогодні, 20 лютого, літак з 49 українцями і 25 іноземцями, евакуйованими з Уханю через коронавірус, прибув в Україну. Спочатку літак кружляв над Харківською областю, потім приземлився в "Борисполі" на дозаправку і попрямував в аеропорт "Харкова", де раніше вранці не зміг приземлитися через туман.

За даними МВС, з Харкова евакуйованих направлять в медцентр "Нові Санжари", де вони будуть перебувати 14 днів на обсервації. За даними медиків, ні у кого з пасажирів немає симптомів ГРВІ.