ua en ru

Пентагон запросив 5 млрд дол. на підготовку до бойових дій в космосі

Пентагон запросив 5 млрд дол. на підготовку до бойових дій в космосі Фото: Пентагон

Супротивниками в Пентагоні вважають Китай і Росію

Американські ВПС запросили 5 млрд дол. на розробку наступальних і оборонних систем для захисту супутників у разі переростання наземного конфлікту в космічний. Супротивниками в Пентагоні вважають Китай і Росію, пише National Defense Magazine.

"Інформація про потенційної уразливості американських військових космічних систем була доведена до президента", - сказав глава Космічного командування ВПС США генерал Джон Хайтен, і адміністрація пропонує виділити в 2016 році приблизно 5 млрд дол., щоб протягом п'яти років розробити технології протидії цій загрозі.

У минулому році Пентагон провів стратегічний перегляд свого портфеля космічних напрацювань. За словами міністра ВПС США Дебори Джеймс, у підсумку був зроблений висновок, що сучасні космічні системи розроблялися в епоху, коли не йшлося про протистояння в навколоземному просторі.

"Нам слід визнати той факт, що космос не завжди буде мирним", - сказала вона на Космічному симпозіумі в Колорадо-Спрінгс.

Нагадаємо, раніше Росія погрожує НАТО, що буде використовувати ядерну зброю, якщо альянс спробує повернути Крим до складу України.