ua en ru

Пентагон просить пом'якшити санкції проти РФ

Пентагон просить пом'якшити санкції проти РФ Фото: Володимир Путін

Пентагону потрібні російські ракетні двигуни

Пентагон просить пом'якшити санкції проти Росії, щоб знову мати можливість купувати російські ракетні двигуни. Про це повідомляє The New York Times.

"Після того, як Росія анексувала Крим у минулому році, конгрес прийняв закон, який змусив Пентагон перестати купувати російські ракетні двигуни, які використовувалися з 2000 року для запуску військових і розвідувальних супутників у космос", - йдеться в повідомленні.

У Пентагоні повідомляють, що нові російські двигуни будуть необхідні ще протягом декількох років для забезпечення доступу в космос найделікатніших оборонних і розвідувальних технологій країни.

11 травня 2015 р. міністр оборони США Ештон Картер і директор Національної розвідки Джеймс Клеппер-молодший направили законодавцям лист, в якому вказали, що Пентагон зіткнеться з "серйозними проблемами" в найделікатніших військових і розвідувальних місіях, якщо заборона на російські двигуни залишиться в силі.

Нагадаємо, міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмайер висловився за якнайшвидше повернення Росії до складу "Великої сімки".