ua en ru

Пентагон офіційно звинуватив російських хакерів у кібератаці

Пентагон офіційно звинуватив російських хакерів у кібератаці Фото: Пентагон

Хакери з РФ використовували для атаки соціальні мережі

Пентагон офіційно звинуватив російських хакерів в атаці пошти Комітету начальників штабів армії Сполучених Штатів Америки (США), яка сталася близько двох тижнів тому, передає NBC з посиланням на американських чиновників.

На думку чиновників, атака на пошти сталася приблизно в 25 липня, від неї постраждало близько 4 тис. військовослужбовців і цивільного персоналу, який працює на Об'єднаний комітет начальників штабів.

За словами чиновників, вони підозрюють російських хакерів скоординованої атаки через акаунти в соціальних мережах. Неясно, чи була атака санкціонована російським урядом або просто ініціативою приватних осіб.

При цьому США заявили, що ніяка секретна інформація не була вилучена, тільки неважливі облікові записи та повідомлення електронної пошти були зламані.

Зазначимо, майже відразу після виявлення кібератаки була виявлена, Пентагон відключив електронну пошту начальників Генштабів. З цієї причини без робочої пошти залишилися голова Об'єднаного комітету начальників штабів Мартін Демпсі, а також сотні військових і цивільних співробітників відомства, в даний час їм наданий тимчасовий доступ до перепискам.

Як повідомила представник Пентагону Валерія Хендерсон, мова йде не про тих серверах, на яких знаходяться секретна листування. Але в той же час, природу "підозрілої активності", вона не уточнила.Крім того повідомлялося, що над проблемою працює армійський штаб інтернет-операцій, але нформации про передбачуваних джерелах атаки поки немає.

Варто відзначити, що це вже не перше повідомлення за останній час про комп'ютерні атаки на американські військові і цивільні відомства.