ua en ru

Патрульна поліція Києва прийняла присягу на Софійській площі

Патрульна поліція Києва прийняла присягу на Софійській площі Фото: патрульна служба Києва прийняла присягу

У церемонії взяли участь Порошенко, Яценюк, Кличко і Аваков

У Києві сьогодні, 4 липня, на Софійській площі відбулася урочиста церемонія прийняття присяги особового складу патрульної поліції України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Вітаю працівників патрульної поліції з прийняттям присяги на вірність українському народові. Слава Україні!", - привітав працівників патрульної служби Президент України Петро Порошенко.

Патрульна поліція Києва прийняла присягу на Софійській площі

Фото - церемонія присяги нових співробітників патрульної поліції

Президент попередив нових патрульних, що їм під час служби деколи буде не легше, ніж бійцям АТО на Донбасі.

"Повірте, дорогі поліцейські, в столиці іноді вам буде не легше, ніж воїнам на Донбасі. І майор Олександр Фацевич, якого я нещодавно нагородив за бойові заслуги, який захищав Україну на Донбасі, може підтвердити на основі власного бойового досвіду, що це саме так. На вулицях столиці ворог не має іншу форму, не говорить іншою мовою чи з іншим акцентом. І зовні така ж, як сотні, тисячі чесних людей, спокій, яких вам, дорогі мої, випало охороняти", - сказав Порошенко.

Порошенко вважає, що корупція в правоохоронній системі небезпечніше використання зброї.

"На моє глибоке переконання, головна зона ризику в цій системі, і, на жаль, ми маємо такий досвід, не там, де свистять кулі, а там де шелестять купюри", - заявив глава держави.

Крім Президента у церемонії взяли участь прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, міністр внутрішніх Арсен Аваков, перший заступник глави МВС Ека Згуладзе, мер Києва Віталій Кличко, посол США в Україні Джеффрі Пайетт.

Подивитися на церемонію прийняття присяги патрульної поліції зібралися близько 2 тис. киян.

Патрульна поліція Києва прийняла присягу на Софійській площі

Фото - виступ Віталія Кличка на церемонії присяги патрульної служби

"Вчора на зустрічі з керівниками підрозділів патрульної служби я отримав в подарунок кашкет. Я з радістю її одягаю, щоб показати, що ми - одна команда, на яку розраховують кияни. Від вас зокрема залежить успіх і процвітання нашого міста та країни", - заявив під час свого виступу мер міста Віталій Кличко.

04.07.2015. Зі Святом, друзі! Сьогодні в Украіні історичний День. Реформа МВС набуває реальних ознак. Нові патрульні пол...

Posted by Зорян Шкиряк on 4 Июль 2015 г.

Нагадаємо, нова патрульна поліція починається працювати в Києві з сьогоднішнього дня.